SEO står för Search Engine Optimizing, vilket på svenska översätts till sökmotoroptimering. Målet med SEO är att göra det enklare för sökmotorer att hitta just din hemsida så att den hamnar högt upp i sökresultat så att dina kunder enkelt hittar dig. Om du är lätt att hitta ökar trafiken till din webbplats och därmed får du fler besökare och förhoppningsvis nya kunder.

Syns du inte så finns du inte – så enkelt är det

Att sökmotoroptimera sin hemsida innebär alltså att man arbetar för att ens hemsida ska hamna så högt upp i Google (eller andra sökmotorer) som möjligt. Google och andra sökmotorer värderar nämligen uppdaterade och aktiva hemsidor. Dessutom analyserar Google inte bara om din hemsida är uppdaterad utan Google värderar även innehåll, texter, bilder, videor och design. För att rankas högre i Google bör du alltså hålla din hemsida uppdaterad och optimerad.

Rätt ord på rätt plats – vilka sökord är relevanta för dig?

En stor del av SEO kan man göra själva genom att skriva in relevanta sökord i sin hemsida – med andra ord – använd de ord som dina kunder söker på. Det är även viktigt att innehållet på din hemsida är anpassat efter ditt företag, dina tjänster och produkter samt din målgrupp.Innan du bygger en hemsida bör du fundera på vilka sökord du vill använda dig av. Försök att förstå hur dina kunder tänker. Vilka ord är det mest troligt att folk skriver in i sökfältet när de letar efter din produkt eller tjänst?

Content is key – vad finns på din sida?

Det viktigaste du kan göra för att lyckas med SEO är att fylla varje sida på din hemsida med specifika rubriker, välskrivna texter, passande bilder, filmer och annat innehåll som är relevant och fångar era besökares uppmärksamhet och får dem att minnas dig. Det är innehållet på din hemsida som avgör var hemsidan syns och vem som ser den.

Ha tålamod och följ upp dina resultat

För att lyckas med SEO och se om dina sökord har önskad effekt krävs det att du regelbundet analyserar ditt arbete och mäter dina resultat. Det finns flera olika verktyg du kan använda dig av och jämföra hur du ligger till i jämförelse med dina konkurrenter.

Det kan ta tid, så kom ihåg att ha tålamod. Vi rekommenderar att du följer upp dina resultat cirka en gång i veckan. Ifall du har en välbesökt hemsida bör du kunna se resultat efter en till två månader.

Läs mer om hur Webdevon kan hjälpa er med SEO