Har du tid nu?

Fyra av tio småföretag har ingen hemsida. Det betyder att 38% av småföretag inte har en hemsida trots att 96% av alla som använder internet söker information om företag och tjänster online, varav 60% söker denna information varje dag. Trots detta uppger 62% av de som inte har en hemsida att de heller inte tror att en hemsida skulle öka försäljningen eller generera nya kunder.

Till viss del har de rätt och till viss del… har de fel!

Att ha en hemsida gör inte att folk automatiskt hittar till den. Om folk inte specifikt letar efter ditt företag eller din vara/tjänst så är det inte säkert att de hittar den… vad är det du säljer? Hur presenterar du dina varor och tjänster?

En hemsida måste vara uppdaterad för att synas online. Texterna och innehållet på din hemsida avgör vem som ser det och vart den syns. Med hjälp av SEO-anpassade texter, tilltalande bilder och relevant innehåll så är det lättare för sökmotorer att hitta din hemsida och ranka den högt upp i Google-sökningar.

Tre anledningar varför du som småföretagare ska ha en hemsida

1. Din hemsida är alltid tillgänglig

Du syns alltid och dina kunder kan få information om dina varor/tjänster även när du inte hinner svara.

Dessutom är hemsidan alltid ’öppen’ vilket gör det lättare för potentiella kunder att hitta information om företaget och tjänsterna och du behöver inte förlita dig på tillfälligheter för att få nya kunder.

2. Visa att du finns

Det finns många anledningar till varför man startar eget. Men de flesta vill kunna leva på sin dröm, sin passion eller sitt intresse.

En hemsida öppnar upp för nya marknader och gör det möjligt för små företag att synas och bli större.

Med tanke på hur många människor som googlar efter varor, tjänster och information idag så är det smart att satsa på en snygg hemsida där du kan presentera ditt företag och dina varor och tjänster på ett personligt sätt som berättar din story och varför du startat eget!

Med SEO och små summor för digital marknadsföring kan din satsning dessutom leda till oväntade och lyckosamma affärsmöjligheter!

3. En hemsida är navet för din verksamhet online

Det eviga tjatet om att din hemsida är navet för din verksamhet online är inte tomma ord…

Många småföretagare tycker det är dyrt med en hemsida och satsar istället endast på en gratis Facebook eller Instagram sida för att marknadsföra sig.

TYVÄRR räcker det oftast inte då dessa plattformar främst fungerar som inslussningssidor till den faktiska hemsidan.

Det är viktigt med kompletterande kanaler online, och självklart kan det vara bra att synas på Facebook och Instagramom det är där dina kunder finns?

En snygg, uppdaterad och optimerad hemsida med SEO-anpassade texter kan generera ett stadigt flöde av besökare utan att du behöver göra särskilt mycket och med Google Ads kommer du längre än du tror!

Läs mer om vad du ska tänka på innan du börjar bygga en ny hemsida här!