Bygga egen hemsida?

En hemsida bör vara två saker: snygg och funktionell.

Det är en svår balansgång ibland att få till något som är både snyggt och lättanvänt, och dessutom något som funkar lika bra oberoende av enhet.

Innan du börjar bygga hemsida ska du tänka på 5 saker

 1. Webbhotell och publiceringsverktyg
  Har du redan domän och webbhotell och vet vilken plattform du vill använda för att bygga hemsidan? Sätt igång – annars, gör research!
 1. Användarvänlighet i olika enheter
  Anpassa designen så att hemsidan är snygg och responsiv i alla enheter! Kom ihåg att de flesta kollar upp saker i mobilen idag och tittar sedan i dator, därför måste din hemsida vara mobilanpassad!
 1. Laddningshastighet på hemsidan
  Hemsidor som tar mindre än 5 sekunder att laddas har högre synlighet i Google. Tar det mer än 3 sekunder att ladda hemsidan i mobilen kommer däremot 53% av besökarna att lämna sidan och söka på något annat. Satsa på en korrekt byggd hemsida och ett snabbt webbhotell.
 1. Målgruppsinriktat och relevant innehåll
  Anpassa ditt innehåll efter din målgrupp. En hemsida ska engagera, inspirera och konvertera. Vad är dina mål med hemsidan, vad vill du uppnå? Utforma innehållet därefter!
 1. Nyckelord och sökmotoroptimering (SEO)
  Vilka ord kan dina potentiella kunder tänkas söka på när de letar efter din tjänst/produkt? Testa att söka på olika ord i Google och se vad du hittar.
Hittar folk din hemsida utan att specifikt söka på ditt företagsnamn?

För att Google, och andra sökmotorer, ska prioritera din sida och ranka den högt måste du ha välskrivet och tilltalande innehåll som är relevant och kvalitativt.

Lycka till med hemsidan!